Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.06.2022

Дефіцит солі: в Україні може виникнути брак хлору для знезараження води

Зупинка роботи підприємства “Артемсіль” може спричинити ще одну проблему – брак хлору для знезараження водопровідної води. Про це заявив заступник голови правління, комерційний директор АТ “Дніпроазот” Андрій Пустовойт на зустрічі представників хімічної галузі із головою фінансового комітету ВР Данилом Гетманцевим, передає УНН. Проблема може виникнути за кілька місяців.

“У зв’язку з подіями на Соледарі (зупинка потужностей “Артемсолі” – ред.), які сильно обмежили постачання сировини, просимо розглянути питання щодо перспектив роботи держпідприємства Солотвино (ДП Солотвинський солерудник – ред.) – видобуток солі в Карпатському регіоні. Чи можливо якимось чином організувати видобуток та доправлення продукції до нас на підприємство для того, щоб відновити виробництво хлору”, – розповів Пустовойт, зазначивши, що для того, щоб перебоїв солі не було зараз, міністерство економіки мало занепокоїтися проблемою її імпорту ще в березні.

Він уточнив, що зараз запаси хлору є, і здійснюють його доставку на водоканали країни, навіть туди, куди доправлення ускладнене у зв’язку з воєнними діями.

“На сьогоднішній день “Дніпроазот” примудряється зберегти баланс хлору по водоканалах України і, незважаючи на труднощі з логістикою, і на Харків, і на Київ, і на інші підприємства водоканалів України, ми підтримуємо доставку”, – заявив Пустовойт.

У свою чергу голова парламентського комітету Гетманцев обіцяв звернутися з цією проблемою до прем’єр-міністра для її якнайшвидшого вирішення.

Найбільше в Україні підприємство з видобутку солі “Артемсіль” оголосило про зупинення потужностей через бойові дії. У Соледарі видобували 5,5 тонни солі на день.

В Україні так само видобувають сіль у Дрогобичі Львівської області, але обсяги виробництва там значно менші. Соляні шахти також є у Солотвиному на Закарпатті.

Зазначимо, що згідно з відкритими даними, “Дніпроазот” виробляє рідкий хлор, який постачають для 170 водоканалів. Водночас частина водоканалів почали відмовлятися від хлорування води та переходити на більш екологічні методи, зокрема на знезараження води гіпохлоритом натрію.

 

www.unn.com.ua