Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.06.2020

Денис Шмигаль обговорив з ЄБРР інвестиції в будівництво українських доріг

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів у режимі відеоконференції переговори з керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку.

В переговорах взяли участь: Віце-президенти ЄБРР Алан Пію та П’єр Хейлбронн, Керуючий Директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, Керуючий Директор ЄБРР, очільник Департаменту економіки, політики та управління Маттіа Романі, Заступник Голови ЄБРР в Україні Марк Магалецький, Заступник Голови ЄБРР в Україні Ірина Кравченко.

З українського боку в перемовинах взяли участь: Міністр фінансів України Сергій Марченко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець та інші.

Денис Шмигаль подякував ЄБРР за послідовну підтримку України та зазначив, що ЄБРР «був і залишається найбільшим інституційним інвестором в економіку України». «2019 рік став найбільш успішним для України у співробітництві з ЄБРР як за обсягами річних зобов’язань, так і за кількістю проектів. Минулого року більше 50 проектів, в тому числі і комерційних регіональних, були організовані в Україні за підтримки ЄБРР. Хотілося би продовжити цей набраний вже темп без зниження показників», – зазначив Денис Шмигаль.

Також він додав, що минулого року Україна мала рекордну вибірку коштів ЄБРР – більше 950 млн євро, а обсяги операційних активів зросли майже на 20%. «Ми звичайно ж хочемо і прагнемо досягти річних обсягів інвестицій ЄБРР в Україну на рівні 1 млрд євро. Мета проектів, які фінансує Банк, повністю відповідає вимогам національної економіки і євроінтеграційної стратегії України», – заявив очільник українського Уряду.

У відповідь Віце-президент ЄБРР Алан Пію наголосив, що Україна – серед пріоритетів Європейського банку реконструкції та розвитку. За словами Алана Пію, ЄБРР готовий реалізувати разом з Україною низку проектів і вже «готовий рухатись по їх складових». Як уточнив Віце-президент ЄБРР, мова йде про реконструкцію магістралі Київ-Одеса та будівництво об’їзної дороги Львова. Також, за його словами, ЄБРР починає розглядати надання позик українським областям для будівництва доріг регіонального значення, починаючи з Дніпра та Херсона.

Зі свого боку Денис Шмигаль висловив зацікавленість у реалізації вказаних проектів, зазначивши, що Україна шукає варіанти розвитку дорожньої інфраструктури в регіонах і співпраця з ЄБРР є для Уряду одним з пріоритетів. «Від пілотного проекту ми будемо готові дуже швидко перейти до фінансування в усіх областях», – наголосив він.

Стосовно роботи по інших проектах, в тому числі щодо обхідного шляху у Львові, і реконструкції магістралі Київ-Одеса, Денис Шмигаль наголосив, що ці проекти є пріоритетними і Уряд готовий просувати ці проекти для швидшої їх реалізації.

Також сторони обговорили питання розвитку енергетики, покращення корпоративного управління в державних підприємствах і банках, впровадження в Україні стандартів Організації економічного співробітництва та розвитку й інші актуальні питання.

«Ми будемо раді розвитку і поглибленню нашої співпраці, розвитку нових проектів в аграрному, інфраструктурному, логістичному та інших напрямках. Ми вдячні команді ЄБРР за підтримку», – підсумував Денис Шмигаль.

Джерело: Урядовий портал.