Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.05.2020

Денис Шмигаль розповів про карантин, місцеве самоврядування та заробітчан

Карантин в Україні буде проходити з поетапними послабленнями. Перші послаблення заплановані на 11 травня. Подальше пом’якшення обмежувальних заходів відбудеться, як тільки це дозволить ситуація з захворюваністю і одужанням людей в країні.

Про це, зокрема, сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю «Українському радіо» у вівторок, 5 травня.

«Протягом 18 днів в Україні спостерігається стабільна ситуація щодо зростання кількості тих, хто захворів, що дає нам можливість з 11 травня почати перший етап послаблення карантину. Відкриються фактично всі магазини, крім тих зон у ТРЦ, які викликають масові скупчення — зони розваг, дитячі зони, кінотеатри та фудкорти будуть закриті. Міський транспорт поки працюватиме в нинішньому режимі. Однак міські голови можуть ухвалювати рішення про збільшення його кількості та змінювати графік роботи», — заявив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль анонсував з 11 травня старт так званого адаптивного карантину. «Якщо спостерігатимуться осередки спалахів хвороби, державна та обласні комісії ТЕБ і НС будуть ухвалювати відповідні рішення про посилення карантинних заходів в окремих областях, містах або селах», — наголосив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду прокоментував ситуацію з передчасним і самовільним зняттям карантинних обмежень в деяких містах України. На думку Прем’єр-міністра, успішна реформа децентралізації робить місцеве самоврядування все більш сильним і самоврядним. Але це не означає, що в Україні має бути зруйнована система державного управління.

«Ми не маємо ставити під загрозу життя і здоров’я людей через політичні амбіції. Тому коли ми маємо закон або рішення Уряду – ніхто не має його порушувати. Міські голови також мають виконувати законодавчі і підзаконні нормативні акти держави для того, щоб ми мали організоване суспільство, організоване державне управління. Особливо, коли мова йде про життя і здоров’я сотень тисяч і мільйонів українців», – наголосив Прем’єр-міністр і закликав міських голів бути відповідальними.

Також Прем’єр-міністр прокоментував ситуацію, що склалася з українськими заробітчанами. За його словами, сьогодні криза в світі зробила працівників з України надзвичайно затребуваними. Завдання України як держави — відстояти інтереси наших співгромадян і забезпечити українців нормальними цивілізованими умовами праці в Європі. Вперше це питання порушено на такому рівні. Йдеться про страхування, офіційну оплату праці, проживання, умови повернення додому. І найголовніше – лікування, в тому числі, у випадку захворювання коронавірусом.

«Коли нам закидають, що ми говоримо про рабство, то рабство – це коли українці, які їхали на заробітки, жили в бараках, в підвалах, не отримували офіційної зарплати, їх викидали з роботи і не забезпечували елементарних умов соціального і медичного захисту. Вони опинялися в пастці. Сьогодні ми чи не вперше отримали змогу відстояти інтереси наших людей на європейському ринку праці», — наголосив Прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал.