Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.07.2020

Денис Шмигаль розповів про програму оновлення залізничного рухомого складу

Глава Уряду зазначив, що Довгострокова програма оновлення рухомого складу «Укрзалізниці» розрахована на 3-5 років. Її мета — модернізувати рухомий склад, а також забезпечити замовленнями українські машинобудівні підприємства.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час огляду виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», що відбувся у вівторок, 28 липня, в рамках робочої поїздки до Полтавської області. Окрім Глави Уряду, були присутні Віце-прем’єр-міністр — Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, Міністр інфраструктури Владислав Криклій, голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Денис Шмигаль підкреслив, що держава зі свого боку зробить усе, щоб підтримати національного виробника та збільшити попит на продукцію машинобудування. В Уряду є цілий ряд напрацювань, які дадуть змогу підняти попит на вантажні вагони в Україні вже в цьому році.

«У понеділок Уряд прийняв фінансовий план «Укрзалізниці», де капітальні інвестиції в оновлення рухомого складу визначено ключовим завданням. Загальна сума таких інвестицій складе більш ніж 12 млрд грн. На 1 млрд буде здійснено закупівлі у Крюківського заводу», — відзначив Денис Шмигаль.

Крім того, за словами Прем’єр-міністра, сьогодні почали надходити перші кошти у відповідності із затвердженим планом за 18 пасажирських вагонів, виготовлених на Крюківському вагонобудівному заводі. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за дорученням Президента України Володимира Зеленського почало розробляти механізм придбання ще 70 вагонів.

«Президент сказав, що в цьому році буде 90 вагонів. 20 уже виготовлені. Із сьогоднішнього дня за 18 вагонів відбувається оплата, вони вже відвантажені. Ще 2 вагони готові, є домовленості з «Укрзалізницею». Будуть проведені відповідні наради стосовно оплати», — зазначив Глава Уряду.

Денис Шмигаль також поспілкувався з колективом Крюківського вагонобудівного заводу. Він зауважив, що тепер питанням промисловості комплексно займатиметься Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.

«Він відповідатиме за те, щоб такі підприємства, флагмани галузей як ваш завод, розвивалися, люди відчували впевненість у завтрашньому дні, отримували гідну зарплату та пишалися своєю роботою. Це наші головні цілі і ми робитимемо все, щоб їх виконати», — наголосив Прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал.