Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.10.2023

Денис Шмигаль: ВПК, агросектор, ІТ та енергетика — серед ключових секторів, які стануть основою економіки майбутнього

У2023 році спільними зусиллями Україні вдалося змінити багато негативних економічних тенденцій, що склалися через повномасштабну агресію росії. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму виступі на Київському міжнародному економічному форумі.

«Інфляція сповільнилася з 26% до 8-9%. Маємо рекордні міжнародні резерви в розмірі близько 40 млрд доларів. Дефіцит залишився на рівні 20% і ми знаємо, як його профінансувати наступного року», — відзначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр акцентував на шістьох секторах, які стануть основою економіки майбутнього: військово-промисловий комплекс, аграрна галузь, енергетика, ІТ, будівництво та машинобудування.

«ВПК. Зростаємо в цьому секторі. Маємо велике державне замовлення. На закупівлі Міноборони передбачається 400 млрд грн цього й наступного року. Цьогоріч додатково спрямували 40 млрд грн на закупівлю дронів», — відзначив Денис Шмигаль.

Аграрний сектор, за його словами, становить основну частку валютних надходжень нашої держави. Він наголосив, що переробка має стати ключовим фактором зростання ВВП в майбутньому.

«Енергетика. Можемо бути газовим сейфом Європи. Вже сьогодні більше 3 млрд куб. м газу європейські компанії зберігають у наших сховищах. Будемо частиною європейського енергетичного ринку. Робимо наголос спільно з Європою та США на виробництві водню в майбутньому, що створюватиме додаткові можливості», — зауважив Денис Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, ІТ — одна зі сфер, яка минулого й цього року показала велике зростання. Будівництво також стане важливим напрямком, адже після закінчення війни Україна відновлюватиме все житло й інфраструктуру.

«Шоста галузь — наше машинобудування. Будемо стимулювати з бюджету та збільшувати замовлення: не лише для сектору безпеки й оборони, але й для цивільного сектору, для потреб відновлення та функціонування економіки», — підкреслив Глава Уряду.

Денис Шмигаль: ВПК, агросектор, ІТ та енергетика — серед ключових секторів, які стануть основою економіки майбутньогоДенис Шмигаль: ВПК, агросектор, ІТ та енергетика — серед ключових секторів, які стануть основою економіки майбутньогоДенис Шмигаль: ВПК, агросектор, ІТ та енергетика — серед ключових секторів, які стануть основою економіки майбутньогоДенис Шмигаль: ВПК, агросектор, ІТ та енергетика — серед ключових секторів, які стануть основою економіки майбутнього

www.kmu.gov.ua