Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.01.2023

Депутати пропонують податкові пільги власникам електрогенераторів

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який пропонує встановити тимчасові особливості врахування витрат на придбання та ремонт електрообладнання і пального до нього.

Як передає Укрінформ, відповідний проєкт закону №8391 був зареєстрований на сайті парламенту 27 січня.

Згідно із пояснювальною запискою до документа, пропонується внести зміни до Податкового кодексу, які б запровадили механізм врахування витрат, понесених юридичними та фізичними особами у 2022-2023 роках на придбання та ремонт інверторів, акумуляторів, електрогенераторних установок, а також пального до них, при сплаті податків.

Зокрема, пропонується дозволити юридичним особам – платникам податку на прибуток відносити витрати на придбання та ремонт електрообладнання до витрат звітного періоду, що призведе до зменшення податку на прибуток на 18% від їх вартості.

Для фізичних осіб – підприємців, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, встановити зазначені витрати як такі, що не підлягають амортизації та відносяться до витрат звітного періоду (зменшення ПДФО на 18% від їх вартості).

Пропонується для юридичних та фізичних осіб – платників єдиного податку встановити, що витрати на придбання та ремонт електрообладнання, а також витрати на придбання 1 тис. літрів пального до нього зменшують оподаткований дохід (зменшення єдиного податку на 5% від розміру витрат).

Відповідно, для громадян встановити, що витрати на придбання та ремонт електрообладнання, а також витрати на придбання 1 тис. л пального включаються до податкової знижки (повернення з бюджету ПДФО – 18% від розміру витрат).

Як повідомлялося, у Львові зафіксували рекорд України – волонтери придбали й завезли з-за кордону за місяць 1 263 генератори. Закуплені генератори використовуватимуть у тих містах і селах України, де ситуація найскладніша. Зокрема, щоб подавати світло, тепло і зв’язок медзакладам, де рятують життя цивільних і військових, у пологових, пунктах обігріву, прихистках, на залізниці.

 

www.ukrinform.ua