Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.06.2020

Державне підприємство НАЕК «Енергоатом» успішно вийшло на ринок двосторонніх договорів

25 червня ВП «Енергоатом-Трейдинг» успішно продав усі шість лотів, що були виставлені для торгів на майданчику ТБ “Українська енергетична біржа” – сумарно це склало 1 325 100 МВт/год електроенергії базового навантаження в торговій зоні ОЕС України.

Відповідний аукціон став можливим після рішення Уряду про допуск НАЕК «Енергоатом» на ринок двосторонніх договорів з українськими промисловцями.

Раніше Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Антикризового енергетичного штабу наголосив, що вихід «Енергоатому» на ринок двосторонніх договорів дозволить покращити фінансовий стан компанії.

«Реалізація «Енергоатомом» своєї електроенергії на аукціонах – це один з урядових кроків для виводу енергетичної галузі України із затяжної кризи. Це збільшення конкуренції, а також фінансове оздоровлення лідера української генерації – НАЕК «Енергоатом», – підкреслив голова Уряду.

В результаті шестигодинних торгів усі шість лотів було продано за взаємовигідними ринковими цінами.

Довідково

Період відпуску/відбору електричної енергії – 01.07.2020 – 31.12.2020.

Стартова ціна – 1500 грн/МВт/г (без ПДВ), кількість лотів – 300 (6 пакетів по 50 лотів).

У спеціальних сесіях з продажу пакетів лотів за двосторонніми договорами беруть участь покупці, які купують електричну енергію винятково для власного споживання.

Джерело: Урядовий портал.