Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.09.2020

Держекоінспекцію реформують: використовують європейські законодавчі норми

У Державній екологічній інспекції працюють над законодавчими змінами, щоб імплементувати європейські норми до українського законодавства. Про це розповів Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook. 

«Вчора підключився до онлайн-зустрічі проекту «Підтримка України в наближенні законодавства ЄС у сфері навколишнього природного середовища (якість атмосферного повітря, управління відходами)».

Розповів, що Державна екологічна інспекція робить у цьому напрямку.

Перше – це, звісно, законопроект №3091 «Про державний екологічний контроль», який дуже важливий для реформування природоохоронної галузі. На останньому засіданні комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування я наполягав на тому, щоб проект закону був направлений на доопрацювання. Впевнений, що тільки повний, заснований на європейських нормах, деталізований законопроект може бути прийнятий. А для цього потрібні час та зусилля.

Друге – Держекоінспекція працює над проектами постанов та наказів Міндовкілля, які дозволять упорядкувати нашу роботу. Наприклад, зараз у міністерстві розглядається положення про порядок обчислення розміру відшкодування та сплати збитків, заподіяних внаслідок забруднення із плавзасобів. Наказ про затвердження цього порядку дозволить нам нараховувати збитки за єдиними правилами», – написав Андрій Мальований.

Голова ДЕІ сподівається на швидке втілення законодавчих ініціатив та бачить підтримку Міністерства довкілля та природних ресурсів на цьому шляху.

«Зараз бачимо, що Міністерство довкілля та природних ресурсів активно підтримує нас на шляху реформування. Тому чекаємо на швидке втілення всіх законодавчих ініціатив, які дозволять наблизити нашу країну до рівня Європейського Союзу в питанні захисту екології», – зазначив Андрій Мальований.

Джерело: Урядовий портал.