Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.11.2020

Держенергоефективності: «Чиста» енергія – сталий розвиток та енергонезалежність громад і домогосподарств

На конференції «Екологічна адвокація бізнесу» заступник Голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко окреслив шляхи та вигоду використання відновлюваних джерел енергії у громадах і домогосподарствах.

«Обираючи відновлювані джерела енергії,  домогосподарства інвестують не лише у власну енергонезалежність, а й у свій добробут, сталий розвиток та екологію», – пояснив Юрій Шафаренко.

Юрій Шафаренко зауважив, що Держенергоефективності продовжує інформаційну кампанію «Чиста енергія для Вашої родини», ціль якої – надати населенню якомога більше інформації про користь відновлюваних джерел енергії у побуті. У рамках кампанії за підтримки ЄС розроблено та поширено брошури і соціальну рекламу.

Наприклад, в Україні вже більше 27 тис. родин встановили домашні сонячні електростанції (СЕСд), завдяки чому самостійно генерують електроенергію та заощаджують на платіжках. Загальна потужність цих СЕСд – понад 700 МВт. Сукупний обсяг інвестицій склав більше 500 млн євро.

Окрім СЕС, для домогосподарств є такі технології, як:

геліоколектори – для нагріву води;

твердопаливні котли або теплові насоси  – для опалення;

вітроелектростанції – для генерації електроенергії.

«Для нас важливо, щоб українські родини знали про сучасні рішення для власного енергозабезпечення. Це стосується і цілих громад. Тільки уявіть, кошти за кожну гігакалорію теплової енергії, вироблену з імпортованого газу, – це інвестиції в іншу країну, а кошти за кожну гігакалорію теплової енергії з біомаси працюють на нашу економіку», – пояснив Юрій Шафаренко.

В Україні загальний потенціал заміщення імпортованого газу біоенергетичними ресурсами сягає 37 млрд куб. м. Менше його половини – цілком достатньо, щоб відмовитися від імпорту газу, який у 2019 р. склав 14 млрд куб. м газу. Для розвитку біоенергетики вже напрацьовано цілу низку законопроектів.

Джерело: Урядовий портал.