Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.09.2020

Держенергоефективності, ДІФКУ та угорська компанія планують співпрацювати у геотермальній енергетиці

Т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура, його заступник Юрій Шафаренко, директор представництва Державної інноваційної фінансово-кредитної установи у м. Львів Андрій Борис та директор угорської компанії «Тріосан Холдінг» Олександр Кунців обговорили перспективи розвитку геотермальної енергетики в Україні.

Як відомо, в Україні існують ресурси геотермальної енергії. Зокрема, західні регіони є перспективними для такого виду діяльності. Це також підтверджено дослідженням, яке проводили фахівці Національного енергетичного агентства Ісландії.

«Попри прогрес у впровадженні «зелених» проектів за останні кілька років, питання розвитку геотермальної енергетика потребує належної уваги. Тому для нас цінним є досвід та інвестиції країн ЄС, у т.ч. Угорщини у цій сфері», – повідомив т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

Під час зустрічі сторони приділили особливу увагу законодавчому підґрунтю для реалізації проектів у геотермальній енергетиці в Україні. Інвестори, які планують працювати у цій сфері, зможуть реалізувати «чисту» енергію або за «зеленим» тарифом до 2030 р., або за ціною, визначеною на «зелених» аукціонах строком на 20 років.

За підсумками зустрічі укладено тристоронній Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Держенергоефективності, ДІФКУ та угорською компанією «Тріосан Холдінг».

Відповідно до Меморандуму сторони будуть співпрацювати та обмінюватися інформацією щодо впровадження інноваційних підходів  виробництва електричної та теплової енергії з геотермальних джерел.

Також сторони працюватимуть над аналізом та удосконаленням законодавства, сприятимуть покращенню інвестиційної привабливості цих секторів та розробці спільних проектів.

Джерело: Урядовий портал.