Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.12.2020

Держенергоефективності окреслило перспективи співпраці України та Греції у напрямку низьковуглецевого розвитку

Енергоефективність та «зелена» енергетика можуть бути площиною для розвитку взаємовигідної співпраці України та Греції. Про це повідомив Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності, під час онлайн-бізнес-конференції «Нові перспективи співробітництва: Україна – Греція».

«У світі зростає тенденція щодо сталого розвитку та декарбонізації з метою покращення якості життя людей та запобігання змінам клімату. Ці напрями – у фокусі уваги й України. Ми вже готуємося до Європейського зеленого курсу і відкриті до співпраці з країнами ЄС», – повідомив Костянтин Гура.

Держенергоефективності разом із Міненерго продовжує працювати над створенням сприятливих умов, стимулів та фінансових інструментів для зменшення енергоємності економіки. Серед них – нова 5-річна цільова програма з енергоефективності для різних секторів економіки, ініціативи для активізації біоенергетики, відновлення енергосервісу, запуску Фонду декарбонізації, розвитку малої генерації з відновлюваних джерел та багато іншого.

«Для інвесторів продовжує діяти розроблена Агентством із партнерами Інвестиційна карта –UAMAP. Цей відкритий веб-ресурс акумулює та демонструє численні потенційні проекти, які плануються в регіонах та потребують фінансування на загальну суму майже 5 млрд євро», – зауважив К.Гура.

Костянтин Гура переконаний, що реалізація великого потенціалу у сфері енергоефективності та «чистої» енергетики сприятиме підвищенню конкурентоспроможності економіки та добробуту населення обох країн.

Довідково

Онлайн-захід організовано Торгово-промисловою палатою України у співпраці з Посольством України в Грецькій Республіці, Торговою палатою Афін та іншими партнерськими організаціями.

Конференція відбулася за участю українських і грецьких дипломатичних установ, профільних міністерств, керівництва ТПП обох країн і ділових кіл України та Греції.