Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.06.2023

Держгеокадастр розпочинає впровадження використання на території України Європейської вертикальної референцної системи – European Vertical Reference System (EVRS)

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні прийняв постанову № 590 «Деякі питання використання Європейської вертикальної референцної системи (EVRS)», розроблену Міністерством аграрної політики та продовольства спільно з Держгеокадастром.

Постановою врегульовується питання використання на території України Європейської вертикальної референцної системи – European Vertical Reference System (EVRS) з 1 січня 2026 року на заміну застрілій (радянській) Балтійській системі висот 1977 року, яка не забезпечує належну точність та зв’язок з єдиною системою висот, що використовується європейськими країнами.

Для використання на території України Європейської вертикальної референцної системи (EVRS) Держгеокадастр протягом 2023-2025 років здійснюватиме комплекс робіт щодо включення нівелірної (висотної) мережі України до Об’єднаної європейської нівелірної мережі – United European leveling network (UELN), що створена на основі національних висотних мереж країн Євросоюзу і яка реалізує Європейську вертикальну референцну систему, вихідними пунктом якої є нуль Амстердамського футштока.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пункту 1, який набирає чинність з 1 січня 2026 року.

Довідково. Європейська вертикальна референцна система – узгоджена геометрично-фізична референцна система висот, зв’язаних з гравітаційним полем Землі.

 

minagro.gov.ua