Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.03.2016

«Держзовнішінформ» представив Україну на Міжнародному форумі гірників і старателів у Канаді

З 6 по 9 березня у місті Торонто на Міжнародному форумі гірників і старателів Канади PDAC ДП «Держзовнішінформ» вперше представило гірничодобувну галузь України. Делегація підприємств за участі  народного депутата України, керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою Віктора Вовка відвідала світовий форум. За сприяння Канадсько –Української торгової палати було організовано зустрічі з українською діаспорою та круглий стіл «Україна-Канада: перспективи видобувної галузі та супутніх послуг».

6-9 березня в Торонто, на Міжнародному гірничодобувному форумі гірників і старателів Канади PDAC, маючи на меті сприяння просуванню експорту , ДП «Держзовнішінформ» представило українські підприємства галузі та стало першим за 84-річну історію проведення заходу офіційним експонентом. Щороку представники українських підприємств відвідують форум у якості гостей, проводячи серед світової фахової спільноти один день. Величезна робота, що передувала чотирьом надзвичайно насиченим дням форуму, була проведена колективом нашого підприємства за неоціненної допомоги Канадсько-Української торгової палати www.cucc.ua та особисто пані Емми Турос, виконавчого директора та пана Зенона Потічного, президента КУТП.

Делегація зацікавлених представників підприємств галузі  відвідала форум  та провела безліч зустрічей та перемовин, отримавши величезну кількість контактів та інформації (представники юридичної компанії ТОВ «ВТС Консалтинг» www.wts.ua, ТОВ «Майнінг Мінералз», ТОВ «Фіакр Львів», ТОВ «Укрнафтогазсервіс», НТП «Бурова техніка», ТОВ «Елватех» та інші).

Ті підприємства, що не змогли приєднатися до делегації, були представлені у національному каталозі «Ukraine Mining Guide». Серед інших, до каталогу увійшли ряд підприємств Української Асоціації феросплавів УКРФА www.ukrfa.org.ua, зокрема ТОВ «Краматорський феросплавний завод», ТОВ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» www.umcc.com.ua, ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» www.kvsz.com. Партнером створення каталогу виступила юридична компанія ВТС Консалтинг, що надала огляд законодавства з акцентом на залучення інвестицій до галузі. Розповсюдження в рамках форуму створеного ДП «Держзовнішінформом» та ТОВ «ВТС Консалтинг» каталогу «Ukraine Mining Guide»  стало ще одним потужним інструментом просування українських експортерів на ринок Канади та інших країн світу.

Програма перебування була дуже насиченою. Окрім роботи на стенді ДП «Держзовнішінформ» на форумі PDAC протягом дня, вечорами члени делегації теж активно працювали: взяли участь у зустрічі з представниками української діаспори, що відбулася за неформальною вечерею у чудовому національному ресторані Золотий лев, за круглим столом з канадійськими бізнесменами обговорили існуючі та нові можливості для бізнесу не тільки у видобувній галузі, а й набагато ширше.

Для В2В зустрічі свої двері нам гостинно відчинило Українське національне об’єднання Канади. На заході головував Богдан Миндюк, директор Канадсько-Української торгової палати. Олександр Мінін, старший партнер юридичної компанії ТОВ «ВТС Консалтинг», зупинився на питаннях правового забезпечення двосторонніх торгівельних відносин. З доповіддю про стан і перспективи співпраці України та Канади виступив член Парламентської Асамблеї Ради Європи, народний депутат Віктор Вовк, який очолює парламентську групу співпраці з Канадою. Він підкреслив, що саме сьогодні актуальність  україно-канадського діалогу надає робота над ратифікацією Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою, яку готують до підписання найближчим часом.

Надважливими з точки зору потенціалу розвитку двосторонніх стосунків стали зустрічі представників української делегації у Торонто з представниками мерій двох канадських міст – Брамптона та Норт Бей. У Брамптоні, північно-західному передмісті Торонто, зустріч з мером Ліндою Джеффрі та представниками бізнес спільноти була присвячена створенню можливостей співпраці та інвестицій в рамках проектів українських експортерів.  З представниками мерії міста Норт-Бей Гаролдом Вілсоном та Володимиром Шеховцовим українська делегація обговорила перспективи співробітництва у гірничій та інших галузях.

Задоволення від поїздки до Торонто, окрім професійного, було ще й культурним. Пані Емма Турос, за сприяння українців у Канаді, організувала надзвичайну екскурсійну поїдку на Ніагару. В останній день роботи виставки більшість членів української делегації змогла насолодитися цим дивовижним видовищем.

Довідка

PDAC  – найбільш масштабний світовий захід добувної та геологорозвідувальною галузей. Цього року у форумі брали участь близько 1500  іноземних компаній і 23,5 тис відвідувачів з 120 країн світу. Докладніше www.pdac.ca