Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.06.2021

Детінізація низки операцій на ринку, кошти від боротьби з контрабандою можуть стати джерелом додаткових доходів до бюджету – Гетманцев

Голова парламентського комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція “Слуга народу”) пропонує формувати дохідну частину бюджетів 2022-2024 років, зокрема, за рахунок коштів, отриманих від детінізації підакцизних товарів, розрахункових операцій, від боротьби з контрабандою.

“Звідки взяти гроші? Від детінізації нелегальної торгівлі горілкою, тютюном, паливом (тобто підакцизна група товарів). Це контрабанда, це детінізація торгівлі загалом. Ми, якщо з вами проведемо цю роботу, у нас буде достатньо грошей, щоб вирішити соціальні проблеми”, – сказав Гетманцев агентству “Інтерфакс-Україна” у вівторок у Києві.

Він повідомив, що вніс відповідні пропозиції до розробленої Кабінетом Міністрів України бюджетної декларації на 2022-2024 рр., які стосуються, зокрема, джерел додаткового наповнення держбюджету.

“Запропонував передбачити під час формування дохідної частини бюджету наступних років кошти від детінізації на ринках підакцизних товарів (тютюн, алкоголь, паливно-мастильні матеріали) у сумі щонайменше 40 млрд грн на рік; кошти від детінізації розрахункових операцій у сумі щонайменше 5 млрд грн на рік із поступовим збільшенням надходжень щорічно; кошти від боротьби з контрабандою щонайменше 50 млрд грн на рік за рахунок роботи створеного Бюро економічної безпеки”, – написав Гетманцев у Facebook.

У коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” народний депутат наголосив, що бюджетна декларація визначає стратегію розвитку країни на три найближчі роки і “дуже погано, що ми не приділяємо належної уваги цьому документу”.

При цьому голова комітету зазначив, що Верховна Рада ухвалить бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, як і вимагає закон, до середини липня.

“До 15 липня ми маємо її розглянути та прийняти в цілому”, – сказав Гетманцев.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки на позачерговому засіданні 31 травня.

Згідно з календарним планом роботи парламенту, п’ята сесія Верховної Ради дев’ятого скликання завершується 23 липня, а останній пленарний тиждень відбудеться 13-16 липня.

 

ua.interfax.com.ua