Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.08.2023

Деякі енергетичні об’єкти повинні повернутися під контроль держави – Президент

Президент Володимир Зеленський заявив, що деякі енергетичні та стратегічні об’єкти повинні повернутися під контроль держави, щоб не було інших ризиків.

Про це він сказав у інтерв’ю Наталії Мосейчук, передає Укрінформ.

На запитання журналістки, чи вертатиме собі держава те, що олігархи “прихватизували” в епоху стрімкого накопичення капіталу, Президент відповів: “Там, де це можливо, по закону, – так. Там, де це неможливо, – це питання часу”.

“Якщо ми говоримо про енергетичну незалежність України, Україна не може просто думати – це був предмет зацікавлення того чи іншого бізнесмена, або олігарха, або їх разом, по- партнерськи тощо. Україна думає про одне, я особисто, – пройти зиму всім людям, всім, незважаючи, хто ти і яке в тебе фінансове положення. Ми повинні пройти, бо це не може бути внутрішнім вибухом, який послабить нас на фронті, а одразу послабить. Якщо люди в окопах, а їх діти, жінки, вони не знають, що робити, коли світла немає, води немає, життя немає, по суті… Він повинен думати і не ділити свій мозок на все. Сім’я дуже важлива, але треба сконцентруватися. І якщо це можна – сконцентруватися на перемозі, на полі бою. І це дуже важливо. І цей розфокус, якщо він є завдяки тим чи іншим бізнесменам, я повинен його знищити. Не бізнесмена, а можливість цього розфокусу і розколу держави. Все, що я повинен робити. І тому деякі енергетичні об’єкти повинні повернутися під контроль держави, щоб не було тих чи інших ризиків”, – сказав Зеленський.

Він додав, що ідеться і про стратегічні галузі також.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський пообіцяв ініціювати перед парламентом прирівняти корупцію до державної зради під час дії режиму воєнного стану.