Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.06.2022

Для підтримки експорту українських товарів створено Платформу ділового співробітництва ЄС-Україна

07 червня  Європейська Комісія у межах Плану заходів створення Шляхів солідарності,  офіційно запустила Платформу Україна-ЄС,  для зв’язків з бізнесом (EU-Ukraine business matchmaking platform) за посиланням.

Зазначена платформа створена на базі European Enterprise Network (EEN) для європейського і українського бізнесу та спрямована на встановлення ділових контактів і спрощення логістичних операцій для експорту та імпорту товарів з/в Україну.

Зацікавлені сторони можуть безкоштовно зареєструватися на сайті, публікувати свої профілі і шукати відповідних ділових партнерів та можливості реалізації своїх експортних пропозицій.

Відповідна платформа спрямована на  підтримку українського експорту, встановленню контактів між європейським бізнесом, який пропонує  транспортні послуги та/або можливість зберігання товарів, та українськими компаніями/трейдерами, а також дає можливість знаходити логістичних партнерів для експорту своєї продукції до держав-членів ЄС та третіх країн.

Платформа зосереджена на таких секторах:

логістика: збут, закупівля, транспорт, зберігання, перевалка;

виробництво та переробка: сільське господарство та продукти харчування, сировина та ін.

експорт та імпорт сільськогосподарської продукції: пшениці, кукурудзи, ячменю, соняшнику, цукрових буряків, бобових, плодоовочевих та ін.;

експорт та імпорт харчових продуктів: рослинної олії, м’яса, молочних продуктів, цукру, борошна, напоїв, хлібобулочних та кондитерських виробів тощо;

експорт та імпорт сировини: деталей для агротехніки, металу, деревини, мінеральних добрив, бензину, дизельного палива тощо.

Ця платформа доповнює дві інші платформи, що створені за підтримки Європейської  комісії, для пошуку партнерів, та допомагають подолати проблеми, викликані війною, і які можуть бути корисними для вашого бізнесу: платформу підтримки ланцюга постачання Enterprise Europe Network (EEN) та форум ЄС Clusters Support Ukraine.

minagro.gov.ua