Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.09.2019

Для страхових компаній створять окремий підрозділ в НБУ

Ринок страхових послуг є настільки унікальним, що потребуватиме створення окремого підрозділу в рамках НБУ. Але окремого заступника голови, який би займався небанківським сектором, не буде.

Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

«Нагляд за кредитними установами, наприклад, кредитними спілками, ми плануємо інтегрувати в підрозділ, який здійснює нагляд за банківським сектором. І є страхові компанії, які є іншим напрямком специфічної діяльності. Для них ми плануємо створення окремого підрозділу. При цьому виділяти під одного заступника весь небанківський сектор ми не плануємо. І додаткового заступника голови НБУ цей закон не передбачає», – заявила Катерина Рожкова.

Головним буде функціональний принцип: звітністю небанківських фінустанов буде займатися підрозділ, який зараз займається звітністю банків, аналогічне розділення буде застосовуватися до питань ліцензування, фінмоніторингу тощо.

Протягом 9 місяців до моменту зміни регулятора відбуватиметься передача функцій від Нацкомфінпослуг до НБУ.

НБУ обіцяє збільшити кількість кадрів, в зв’язку з отриманням додаткового обсягу робіт.

Наймання буде проходити або на основі відкритого конкурсу, або на основі конкурсної співбесіди.

«Співробітники Нацкомфінпослуг сьогодні мають значний досвід і знання в напрямку регулювання цього ринку. Вони мають історичну пам’ять, яка потрібна регулятору. Тому ми вже запрошуємо всіх співробітників комісії, після того, як буде остаточно визначена організаційна структура – потреба в персоналі, в його кількості і рівні, запрошуємо взяти участь у конкурсі. Вони матимуть серйозні переваги перед іншими завдяки своєму досвіду, який вони отримали в комісії», – заявила вона.

Джерело: finance.ua