Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.03.2022

Для України вже зарезервували $300 мільярдів російських грошей – Устенко

Для України вже зарезервовано $300 млрд коштів Центробанку рф, що є на рахунках за межами росії.

Про це заявив радник Президента Олег Устенко під час телемарафону, передає Укрінформ.

“У попередньому році ми з вами заробили майже 200 млрд доларів нашого валового внутрішнього продукту — це 2,5 року життя країни. Але є 300 млрд доларів, які вже зарезервовані для нас, — це кошти від Центрального банку росії, які перебувають на рахунках за межами росії і які будуть надходити до нас. Це кошти, які додатково надходитимуть у фонд, які будуть надходити від заарештованого майна російської так званої еліти.., яке далі буде продаватися на ринку”, — сказав Устенко.

За його словами, схеми продажу вже розробляються.

“Щодо частини цього майна будуть випущені так звані боргові зобов’язання, бонди… Наприклад, якщо ідеться про футбольний клуб, відомий у Англії, права на який заарештовані, то можна його зараз не продавати. Можна випустити цінні папери, бонди — придбати їх, а вже потім продати цей клуб і повернути кошти бондами. Але кошти від проданих бондів зайдуть у фонд, який формується для відновлення України”, — зауважив радник Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що згідно з попередніми розрахунками, на відновлення України після війни з росією знадобиться $565 млрд.