Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.01.2022

Дмитро Кулеба: Данський бізнес готовий нарощувати інвестиції в економіку України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з членами Конфедерації данської промисловості, яка є найвпливовішою бізнес-асоціацією Данії.

Об‘єднання представляє інтереси понад 19 тисяч середніх та великих данських компаній.

Серед інших, у зустрічі взяли участь керівники таких міжнародних данських компаній як A.P. Moller Maersk (контейнерні перевезення), Vestas (виробництво вітрових турбін), Novo-Nordisk (фармацевтика).

Дмитро Кулеба детально поінформував данський бізнес про втілення в Україні низки важливих реформ та позитивну динаміку економічних показників. Він запевнив, що на сьогодні немає приводів для скорочення або згортання інвестиційних проектів в нашій державі, оскільки безпекова ситуація залишається контрольованою.

Міністр відзначив суттєве зростання двостороннього товарообігу України та Данії протягом попередніх років, навіть попри негативні наслідки пандемії.

Глава МЗС України привітав наміри данських інвесторів нарощувати інвестиції в економіку України, що сприятиме зміцненню економічної та фінансової стабільності в нашій державі.

«Президент України та український Уряд налаштовані на подальшу активну роботу задля поліпшення інвестиційного клімату в Україні та створення нових можливостей для українського та іноземного бізнесу, нових робочих місць для громадян», – підкреслив Дмитро Кулеба.

У цьому контексті він навів приклад рішення данського виробника дизайнерських меблів Hjort Knudsen побудувати поблизу Рівного сучасне підприємство з виробництва дизайнерських меблів загальною вартістю у понад 12 мільйонів євро. Цей проєкт дозволить створити близько 1000 нових робочих місць.

Дмитро Кулеба презентував великі інвестиційні можливості України, зокрема в сферах інфраструктури, суднобудування, харчової промисловості, сільського господарства, ІТ-послуг, відновлювальної енергетики, енергоефективності та аерокосмічної промисловості.

Міністр запросив данські ІТ-компанії взяти участь в Diia Summit 8 лютого в Києві для ознайомлення із можливостями нових електронних послуг і спеціального правового режиму для ІТ-індустрії, які створює «Дія.City».

 

www.kmu.gov.ua