Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.12.2020

Дмитро Кулеба підбив підсумки першого дня роботи конференції українських послів

17 грудня пройшов перший день онлайн-конференції керівників закордонних дипломатичних установ України «Прагніть більшого».

Президент України Володимир Зеленський окреслив пріоритети зовнішньої політики України.

Однією з ключових сфер, за словами Глави Української держави, має стати продовження зусиль на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції України та просування українського експорту.

«Вперше відбулася настільки щира і предметна, жива розмова Президента з керівниками закордонних дипломатичних установ. Це був не церемоніальний виступ, а справді розмова. Посли – це гвардія Президента, адже він, за Конституцією, керує зовнішньополітичною діяльністю. Нам дуже важлива така фундаментальна розмова між «дипломатичним головнокомандувачем» та командирами «дипломатичних бригад» України по всьому світу», – відзначив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міністр розповів, як українські дипломати працюватимуть над реалізацією визначених Президентом завдань: «В українського дипломата є три ключові завдання: захищати інтереси держави, сприяти українському бізнесу та допомагати українським громадянам».

Дмитро Кулеба наголосив, що економічні показники і вихід українських товарів на зовнішні ринки стануть ключовими критеріями оцінки роботи закордонних дипломатичних установ.

Глава МЗС України також відзначив, що одним з пріоритетів роботи наступного року стане розробка та втілення принципово нової політики щодо взаємодії із закордонними українцями.

Джерело: Урядовий портал.