Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.06.2020

Дмитро Кулеба та Габі Ашкеназі обговорили вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем

15 червня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з новим Міністром закордонних справ Держави Ізраїль Габі Ашкеназі.

Дмитро Кулеба привітав ізраїльського колегу з призначенням на посаду глави зовнішньополітичного відомства Держави Ізраїль.

Міністри домовилися підтримувати дружні особисті стосунки, надалі розвивати торгівлю між двома країнами, підтримувати високий рівень політичного діалогу та продовжити взаємну підтримку у міжнародних організаціях.

На запит глави МЗС України, Міністр закордонних справ Держави Ізраїль запевнив, що новий Кнесет Ізраїлю має намір у найближчі тижні ратифікувати Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Дмитро Кулеба запросив ізраїльського колегу, який ніколи раніше не відвідував Україну, відвідати з візитом нашу державу, щойно обставини дозволятимуть. Габі Ашкеназі прийняв запрошення.

У свою чергу, Дмитро Кулеба прийняв запрошення ізраїльського колеги відвідати з робочим візитом Державу Ізраїль.

Додвідково

● Новий Уряд Ізраїлю було приведено до присяги 17 травня 2020 року.

● Україна та Ізраїль підтримують активний політичний діалог. 25 травня 2020 року Президент України Володимир Зеленський привітав Прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з призначенням нового Уряду країни. 4 червня 2020 року відбувся черговий раунд політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами України та Ізраїлю.

● У 2019 році загальний торговельний обіг між Україною та Ізраїлем склав 1 млрд 116,3 млн дол. США.

● Угода про вільну торгівлю між Україною та Державою Ізраїль була укладена 21 січня 2019 року. Українська сторона завершила процедуру ратифікації 6 серпня 2019 року, ратифікація новообраним Кнесетом (парламентом) Держави Ізраїль очікується найближчим часом.

● За даними експертів, повноцінне функціонування Угоди про вільну торгівлю дозволить удвічі збільшити товарообіг між країнами у короткостроковій перспективі.

Джерело: Урядовий портал.