Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.12.2020

Дмитро Кулеба та Пекка Хаавісто обговорили взаємодію України та Фінляндії з протидії гібридним загрозам

14 грудня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Міністром закордонних справ Фінляндії Пеккою Хаавісто.

Ключовою темою стали пріоритети співпраці України та Фінляндії у 2021 році.

«Я переконаний, що наступного року Україна та Фінляндія здатні сповна розкрити потенціал співпраці у боротьбі з COVID-19, протидії гібридним загрозам, збільшенні обсягів торгівлі та інвестицій, реформуванні освіти», — зауважив Дмитро Кулеба.

Міністри домовилися започаткувати на рівні зовнішньополітичних відомств діалог у сфері протидії гібридним загрозам: «Україна має безцінний практичний досвід протидії агресії у всіх її вимірах: не лише військовому, але й інформаційному, економічному, соціальному та культурному. У свою чергу Фінляндія є одним із провідних європейських центрів аналізу гібридних загроз. Обмін досвідом та координація у цій сфері зміцнить національну безпеку як України та Фінляндії, так і їхніх партнерів», — підкреслив глава МЗС України.

Міністри обговорили кроки України та Фінляндії задля боротьби із пандемією та домовилися співпрацювати в питанні поставки вакцини проти COVID-19.

Дмитро Кулеба поінформував Пекку Хаавісто про створення Кримської платформи та її пріоритети, запросив Фінляндію взяти участь в установчому саміті Кримської платформи наступного року.

Міністр особливо відзначив внесок Фінляндії у розвиток української освіти в рамках проекту «Фінська підтримка реформи української школи».

Насамкінець Дмитро Кулеба висловив вдячність Фінляндії за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів, підтримку євроінтеграції нашої держави.

Довідково

У березні 2018 року уряди України та Фінляндської Республіки підписали у Києві Угоду про реалізацію проекту «Фінська підтримка реформи української школи». Проект розрахований на 4 роки (2018-2022) та передбачає залучення 6 млн євро технічної допомоги Уряду Фінляндії на підтримку реформування загальної середньої освіти в Україні. Передовий досвід Фінляндії у сфері освіти вже впроваджується в Україні у рамках концепції «Нова українська школа».

Джерело: Урядовий портал.