Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.09.2020

Дмитро Кулеба заручився підтримкою Північної Македонії на шляху інтеграції України до НАТО та ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з новопризначеним міністром закордонних справ Республіки Північна Македонія Буяром Османі.

Глава МЗС України привітав співрозмовника з обранням на посаду очільника зовнішньополітичного відомства Північної Македонії.

Дмитро Кулеба висловив сподівання на підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України з боку Північної Македонії як члена НАТО та країни-кандидата на вступ до ЄС. Буяр Османі запевнив у такій підтримці та готовності до обміну успішним досвідом інтеграції до Північноатлантичного альянсу.

Сторони приділили окрему увагу розвитку торгівлі та інвестицій між двома країнами. За словами глави МЗС України, необхідно докласти всіх зусиль, аби збільшити кількість бізнес-контактів, обсяги торгівлі та інвестицій, що сприятиме пом’якшенню негативного впливу пандемії COVID-19 на національні економіки обох країн. Глава МЗС Північної Македонії висловив переконання, що його країна має великий потенціал розвитку економічної співпраці та торгівлі з Україною.

Дмитро Кулеба запросив Буяра Османі здійснити візит до України. Глава МЗС Північної Македонії прийняв запрошення. У свою чергу, він запросив главу МЗС України  здійснити візит до своєї країни.

Співрозмовники також обговорили  питання приєднання Північної Македонії до санкційної політики ЄС щодо Російської Федерації.

Буяр Османі наголосив, що Північна Македонія надалі поділяє позицію ЄС і підтримує Україну в її зусиллях із захисту та відновлення територіальної цілісності та суверенітету у межах міжнародно визнаних кордонів.

Сторони домовилися активізувати політичний діалог і посилити двосторонні відносини між Україною та Північною Македонією, а також якнайшвидше відновити роботу Спільного комітету з імплементації Угоди про вільну торгівлю.

Джерело: Урядовий портал.