Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.11.2023

До 2030 року викиди вуглецю зменшаться на 2%

Нова доповідь Організації Об’єднаних Націй показала, що викиди вуглецю до 2030 року скоротяться на 2% від рівня 2019 року, хоча за Паризькою угодою мали б скоротитися на 43%.

Уряди не досягли достатнього прогресу у скороченні викидів парникових газів, щоб запобігти найгіршим наслідкам глобального потепління, повідомляє Reuters.

Зазначається, що таке масштабне скорочення необхідно для утримання глобального потепління в межах 1,5°C.

В матеріалі підкреслили, що звіт вийшов напередодні щорічного кліматичного саміту COP28. На заході уряди будуть наполягати на більш активних діях щодо захисту клімату, зокрема можливу поетапну відмову від викопного палива до 2050 року.

“COP28 має стати історичним поворотним моментом у цьому критичному десятилітті”, – сказав голова державної нафтової компанії ОАЕ Султан аль-Джабер, який буде головувати на переговорах.

Очікується, що до 2030 року викиди зростуть на 9% порівняно з 2010 роком, навіть якщо уряди виконають свої національно-визначені внески (НВВ).

Однак пік викидів парникових газів станеться до кінця десятиліття.

“Глобальні амбіції стагнували протягом минулого року, а національні кліматичні плани разюче не узгоджуються з науковими даними, – сказав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. – Прірва між потребами та діями є більш загрозливою, ніж будь-коли”.

Аналіз Центру досліджень енергетики та чистого повітря, що базується в Гельсінкі, показав, що викиди вуглекислого газу в Китаї можуть почати “структурно знижуватися” вже у 2024 році, частково завдяки рекордній кількості установок відновлюваної енергетики.

Зазначається, що інтенсивність викидів CO2 у Китаї та США матиме вирішальне значення для досягнення глобальних кліматичних цілей.

Нагадаємо, дослідження американських вчених показало, що світ перебуває на ранній стадії надзвичайної кліматичної ситуації та перевищить рівень глобального потепління на 1,5°C до 2030 року та на 2°C до 2050.

 

minprom.ua