Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.03.2021

До кінця року у Донецькій області планують розпочати будівництво вітрової електростанції

Під головуванням заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України В’ячеслава Шаповалова відбулося чергове засідання робочої групи, створеної в рамках проекту будівництва нової вітрової електростанції на території Донецької області.

Даний проект реалізується відповідно до Концепції економічного розвитку Донецької та Луганської областей, яка передбачає об’єднання зусиль державних органів для залучення інвестицій.

У нараді, зокрема,  взяли участь представники Мінреінтеграції, Держгеокадастру та його територіального органу в Донецькій області, заступник міського голови міста Маріуполь, голови Нікольської, Кальчицької та Мангушської селищних рад, на території яких планується будівництво станції.

Так, учасники робочої групи обговорили актуальні питання оформлення права користування земельними ділянками для розміщення об`єктів інфраструктури вітрової електростанції, розглянули та схвалили «дорожню карту» реалізації проекту, а також подальші кроки будівництва.

У підсумку засідання всі присутні відзначили важливість проекту, оскільки він сприятиме залученню інвестицій в Донецьку область, підвищенню надійності електропостачання в Маріуполь і розвитку машинобудівної галузі в Україні, зокрема виробництву вітрових турбін, та підтвердили готовність вживати вичерпних заходів у межах компетенції для успішної його реалізації.

Варто зазначити, що по закінченню реалізації даного проекту нова вітрова електростанція забезпечуватиме електроенергією одразу чотири області:  Донецьку, Луганську, Херсонську та Харківську.

Потужність станції запланована на рівні 800 МВт.

Варто наголосити, що Мінреінтеграції також продовжує працювати над низкою інших проектів.

Зокрема, цього тижня В’ячеслав Шаповалов також провів зустріч з представниками Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS), на якій обговорено шляхи взаємодії та були розглянуті актуальні напрями партнерства.

За підсумками зустрічі учасники домовилися опрацювати можливі напрями тісної співпраці щодо розбудови миру та безпеки, гуманітарної підтримки постраждалого населення та сприяння соціально-економічному розвитку України.

Джерело: Урядовий портал.