Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.12.2021

До України прибули ще два судна з вугіллям зі США та Колумбії

Ще два судна доставили до України зі США та Колумбії загалом 131 тисячу тонн вугілля.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у ДТЕК.

«ДТЕК Енерго зустрічає одразу два судна класу «Панамакс» з імпортним вугіллям. Перше судно із 55 тис. тонн вугілля, походженням з Колумбії, причалило в порт «ТІС» 16 грудня о 13.30. Друге, із 76 тис. тонн палива із США, буде швартуватися в порту «Южний» уночі. Нові партії палива найближчим часом поповнять запаси на складах ТЕС компанії», – йдеться у повідомленні.

У компанії нагадують, що ДТЕК Енерго домовилася про імпорт в Україну восьми суднових партій з вугіллям зі США та Колумбії загальним обсягом майже 545 тис. тонн. Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС Центренерго, прибуло в Україну 20 листопада, друге, з вугіллям для ТЕС ДТЕК Енерго, – 5 грудня.

Також зазначається, що для стабільного проходження опалювального сезону компанією законтрактовано понад 1 млн т імпортного палива. При цьому в листопаді на шахтах ДТЕК Енерго видобули майже 1,5 млн тонн вугілля марки «Г».

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль спростував інформацію про нібито введення в Україні «віялових відключень» електроенергії. За його словами, українська енергосистема пройде період сильних морозів стабільно, хоча деякі проблеми й існують, зокрема низькі запаси вугілля на складах вугільних теплових електростанцій.

 

www.ukrinform.ua