Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.12.2020

Докапіталізація Експортно-кредитного агентства склала 2 млрд грн

У2020 році було переформатовано діяльність Експортно-кредитного агентства. Зокрема, було збільшено статутний капітал товариства до 2 млрд грн, сформовано портфель потенційних клієнтів на загальну суму 250 млн дол. США та укладено перші страхові контракти.

Про ЕКА як один із ефективних інструментів просування експорту йшлося під час підсумкової прес-конференції за участі Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

“Це дає можливість українським підприємцям запропонувати стандартний набір, які можуть очікувати підприємствам у Європі, США або Канаді”, – зазначив Ігор Петрашко.

Крім того,  Міністр озвучив показники розвитку зовнішньої торгівлі.

Так, відбулось покращення сальдо зовнішньоторговельного балансу. За підсумками 10 місяців 2020 року сальдо торгівлі товарами є негативним у сумі 3,4 млрд дол., але  покращилось у 2,5 рази  (+5,1 млрд дол. США) порівняно з аналогічними періодом минулого року.

Також призупинилось скорочення темпів експорту. За підсумками 7 місяців 2020 року експорт товарів знизився на 7,4% (максимальне значення протягом звітного року), то за 10 місяців 2020 року – на 4,8%. В імпорті товарів поки що також зберігається негативна динаміка. У  січні-жовтні імпорт товарів до України скоротився на 14,3% проти 14,7% за підсумками 7 місяців поточного року.

“Як і прогнозувалося, бачимо поступове відновлення експорту у четвертому кварталі року”,- додав Ігор Петрашко.

Джерело: Урядовий портал.