Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.05.2021

Доопрацьований проект закону про підтримку добувної галузі України направлений до парламенту

На проведеному в четвер засіданні Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування було розглянуто проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства в сфері користування надрами.

Доопрацьований Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування законопроект № 4187 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки розвитку вітчизняних галузей надрокористування» прийнятий за основу для його уявлення і схвалення депутатами в першому читанні.

Після врахування всіх зауважень, які надходили від народних депутатів України, Комітету з питань антикорупційної політики, Національного агентства з питань запобігання корупції, Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Офісу простих рішень і результатів, бізнес-асоціацій і громадських організацій комітет прийняв рішення про прийняття доопрацьованого законопроекту за основу і рекомендував на розгляд Верховної Ради України в першому читанні.

Учасники засідання відзначили високу якість законопроекту. Додаткові зауваження, що надійшли в ході обговорення, будуть розглянуті та враховані при підготовці документа до другого читання у Верховній Раді України.

«Модернізація правового поля посприяє ефективному використанню надр, є одним з пріоритетів Держгеослужби. Ми докладаємо максимум зусиль для розвитку галузі надрокористування, – повідомив Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах. – Законопроект 4187 покликаний зробити галузь інвестиційно привабливою, а правила гри чіткими і прогнозованими ».

Ініціатива була розроблена в тісній співпраці з Держгеонадрами і покликана модернізувати і дерегулювати профільне законодавство. Зокрема, законопроект передбачає лібералізацію обігу спеціальних дозволів, закріплює прозорість правил надрокористування, спрощує ряд процедур взаємодії бізнесу з державним апаратом.

«Документ є синтезом кращих положень альтернативного законопроекту №4187-1 і враховує зауваження, представлені бізнес-спільнотою. Він містить ряд ініціатив, спрямованих на спрощення процедури надання надр у користування і збільшення потенціалу галузі », – йдеться на сайті Європейської Бізнес Асоціації.

Завдання реформи дуже прості й містять у собі максимальне скорочення і спрощення процедур отримання ліцензій на користування надрами, істотне зменшення кількість державних органів, які впливають на процес, тим самим зменшуючи можливості для корупції.

metallurgprom.org