Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.09.2020

Досягнення Цілей сталого розвитку прискорить євроінтеграцію України

На цьому наголосила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час дискусії високого рівня щодо посилення ролі Верховної ради України у досягненні Цілей сталого розвитку.

«Діяльність Уряду вже побудована з урахуванням Цілей сталого розвитку та зобов’язаннями України щодо європейської інтеграції, які значною мірою перетинаються. Попереду ще багато завдань, а запорукою успішного досягнення Цілей є координація, послідовна реалізація і моніторинг у поєднанні із бюджетним процесом», – зазначила Ольга Стефанішина у рамках дискусії.

Віце-прем’єр-міністр додала, що важливо підвищувати рівень політичної волі для забезпечення практичного досягнення Цілей, виконання міжнародних зобов’язань, які взяла Україна на себе, приєднавшись до відповідної Резолюції ООН.

«Втілення Цілей сталого розвитку цілком відповідає нашим амбіціям щодо європейської інтеграції і є моїм пріоритетом як Віце-прем’єр-міністра. Ці погляди поділяються і Європейським Союзом. Ми ведемо переговори щодо долучення України до Європейського зеленого курсу з урахуванням впливу цих трендів в ЄС на українську економіку», – зауважила Ольга Стефанішина.

За її словами, успішність досягнення Цілей в Україні потребує спільних дій Уряду, Парламенту, громадянського суспільства та бізнесу.

Дискусія високого рівня відбулась із залученням представників Верховної Ради, Уряду, Програми розвитку ООН, Представництва ЄС в Україні та експертів.

Довідково 

У вересні 2015 року у Нью-Йорку відбувся Саміт ООН зі сталого розвитку. За його підсумками було затверджено 17 Цілей сталого розвитку, які ще називають «Глобальними цілями». Це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всіх людей у світі. Серед 17 цілей: подолання бідності та голоду, міцне здоров’я, якісна освіта, гендерна рівність, чиста вода та належні санітарні умови тощо.

У 2019 р. Україна досягла прогресу у 15 з 17 Цілей сталого розвитку. Такі дані наводяться у Добровільному національному огляді щодо досягнення ЦСР в Україні.

Цілі сталого розвитку для України до 2030 року передбачають пріоритетні сфери розвитку: справедливий соціальний розвиток, стале економічне зростання та зайнятість, ефективне управління, екологічна рівновага та розбудова стійкості. Вони є універсальними та тісно пов’язані з ключовими цінностями ЄС.  Національна система Цілей сталого розвитку, що складається з 86 завдань зі 183 показниками для моніторингу.

Джерело: Урядовий портал.