Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.03.2020

Дозволи на будівництво не видаватимуть

Кабінет міністрів ініціює скасування процедури видачі дозволів на будівництво і запровадить держконтроль на етапі введення об’єкту в експлуатацію.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання уряду, повідомляє Buildportal.

“Дозвіл перед початком будівництва — це, звичайно, нісенітниця. Про це говорять всі учасники будівельного ринку. Цей дозвіл має бути скасований, і ми до цього рухаємося. Єдина контрольна точка, яку буде контролювати держава, – це введення будівлі, споруди, об’єкту в експлуатацію і відповідність її нормам, параметрам, ДБН (державним будівельним нормам — авт.) і всім вимогам законодавства”, – наголосив Шмигаль.

Він зазначив, що натомість уряд запровадить персональну — майнову та кримінальну — відповідальність усіх учасників процесу за якість будівництва та відповідність об’єкта всім передбаченим вимогам. За словами Прем’єр-міністра, процедура видачі дозволів перед початком будівництва буде діяти в Україні до внесення відповідних змін у законодавство.

Крім того, зазначив Шмигаль, уряд також запровадить страхування відповідальності у будівельній галузі: атестованих і сертифікованих осіб, замовника перед третіми особами за збитки, спричинені будівництвом, а також підрядника (життя і здоров’я працівників, роботи небезпечних механізмів).

Шмигаль поінформував, що в уряді також працюють над новим реєстром будівельної діяльності та єдиним порталом, де буде зібрана інформація про всі об’єкти будівництва в Україні. Планується, що кожному будівельному об’єкту буде присвоєно ідентифікаційний номер, до якого будуть прив’язані всі дані про нього.