Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.07.2020

ДП «Держзовнішінформ», Triosan Holding Kft. та Державна інноваційна фінансово-кредитна установа підписали Меморандум про співпрацю.

 

 

16 липня відбулась зустріч керівників ДП «Держзовнішінформ» (ДЗІ) Богдана Дубаса, угорської компанії Triosan Holding Kft. Олександра Кунціва та керівника представництва Державної інноваційної фінансово-кредитної установи у м. Львові Андрія Боріса.

Компанія Triosan Holding Kft. займається будівництвом об’єктів термальної енергетики та здійснює буріння свердловин для пошуку прісних та термальних вод має намір поширити свою діяльність на всю Україну. На зустрічі були присутні технічний директор компанії Triosan Holding Kft. Юрій Ковальчук, головний технолог Василь Карпенко (академік АНУ) та заступник директора ДП «Держзовнішінформ» Віктор Винник.

Обговорено питання енергетики, впровадження інноваційних підходів та розвитку видобутку електричної та теплової енергії з геотермальних джерел, а також використання установок для виробництва енергії з біомаси, відходів сільського господарства, органічної частини промислових та побутових відходів, гарячої технічної води.

Подібні проекти динамічно розвиваються в країнах Європи, зокрема Польщі, Словаччині, Угорщині, а також у ОАЕ та Китаї.

В Україні є певні запаси термальних вод в Закарпатті, Криму, на Прикарпатті, у Дніпровсько-Донецькому басейні та в інших регіонах.

Термальні води можуть використовуватись не лише в лікувальних цілях. Їх можна застосувати для спорудження гео-термальних електростанцій, а також в тепличному господарстві, обігріві приміщень тощо.

Олександр Кунців наголосив, що компанія зацікавлена у співпраці, але в українських нормативних документах є ряд неврегульованих питань, які стосуються впровадження новітніх технологій.

У ході зустрічі було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

Підсумовуючи Богдан Дубас наголосив, що ДП «Держзовнішінформ» працює на ринку вже 25 років і завжди підтримує іноземні компанії, які планують інвестувати в Україну та впроваджують передові технології.

 

Проєкт термального комплексу «Aquapolis» у Брюховичах.