Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.11.2021

ДП “Прозорро.Продажі” сплатило до бюджету рекордні 57 млн грн дивідендів та податків

Мінекономіки продовжує реформу державного сектору економіки, що передбачає  системні зміни, спрямовані на створення сучасних ефективних державних підприємств. Державні  компанії мають не лише надавати високоякісні послуги та виконувати соціально важливі функції, але й бути конкурентоспроможними та  фінансово успішними.

Так, наприклад,  ДП “Прозорро.Продаж” не тільки допомагає організаторам торгів ефективно управляти активами, але й заробляє гроші для державного бюджету. За підсумками 9 місяців 2021 року ДП “Прозорро.Продажі” сплатило до держбюджету рекордні 57,3 мільйона гривень податків та дивідендів. З них — 8,9 мільйона гривень податку на прибуток,17 мільйонів гривень податку на додану вартість та 31,4 мільйона гривень частини чистого прибутку держпідприємства.

Виплати до держбюджету у зазначеному обсязі не були передбачені у фінансовому плані підприємства на 2021 рік. Основним чином вони пов’язані з отриманням понадпланового доходу від проведення аукціону з продажу частини майна ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат”, як єдиного майнового комплексу. За підсумками цього аукціону “Прозорро.Продажі” вже сплатило у серпні 9,2 млн грн ПДВ, які отримало в рамках оплати послуг як адміністратора електронної торгової системи, та 8,5 млн грн податку на прибуток.

Нагадаємо, що за 5 років завдяки діяльності підприємства, держава, комунальні органи влади, та продавці майна та активів за іншими напрямами отримали 55 млрд грн доходів.

 

www.me.gov.ua