Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.12.2021

Dragon Capital має намір залучити виробників в індустріальні парки

Компанія вже підписала попередні договори

Інвестиційна компанія Dragon Capital має намір залучити виробників як орендарів до індустріальних парків E40 поблизу Києва та М10 під Львовом. Про це повідомив засновник та гендиректор Dragon Capital Томаш Фіала «Інтерфакс Україна».

Dragon Capital вже підписала попередні договори із потенційними виробничими орендарями. Проте фінальні договори компанія ще не уклала.

«Ми зацікавлені побудувати та здати за максимально високими орендними ставками. Але нам вигідно там мати й виробників, бо це довший контракт», – заявив Томаш Фіала.

За його словами, якщо виробник зайшов до парку, це збільшує капіталізацію всього об’єкта, оскільки виробнику складніше переїхати.

Dragon Capital має намір залучити орендарів із числа логістичних та виробничих операторів. Як наголосив гендиректор компанії, закон про індустріальні парки, а також прийняття змін до Податкового та Митного кодексів підвищить інтерес до таких об’єктів і девелоперів, і потенційних інвесторів, і орендарів.

«Закони можуть зробити проєкти привабливішими і для нас, і для наших клієнтів. Допомогти їх швидше заповнити. Якщо там буде більше виробничих потужностей, то буде створено більше робочих місць», – повідомив Томаш Фіала.

Dragon Capital очікує прибутковості близько 10% у разі реалізації складського проєкту з нуля з урахуванням зростання собівартості будівництва в останній рік.

Наразі ставки оренди складів становлять близько $5 за кв. м.

Томаш Фіала окремо зазначає, що Dragon Capital тимчасово не розглядає інвестиції у нові проєкти. Компанія реалізує проєкти офісної нерухомості, що були заплановані до пандемії коронавірусу.

«Здійснюємо ті проєкти, які ще до компанії Covid запланували. Але також дивимося вперед: за 2-3 роки, можливо, знову збільшиться попит на офіси. Наразі закінчили будівництво офісного центру у Львові та інші офіси зараз не розглядаємо», – повідомив Томаш Фіала.

Нагадаємо, що Dragon Capital має намір завершити будівництво першої черги індустріального парку М10 Lviv Industrial Park у Львові у третьому кварталі 2022 року. На даний момент розпочато будівництво першого об’єкту.

При цьому Dragon Capital незабаром розпочне будівництво індустріального парку E40 Industrial Part під Києвом.

Загалом Dragon Capital має намір вкласти найближчими роками близько $230 млн в індустріальні парки в Україні.

 

gmk.center