Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.10.2023

ДТЕК Енерго імпортував з Польщі 40 тис. тонн вугілля для проходження опалювального сезону

На сьогодні ДТЕК Енерго вже імпортував майже 40 тис. тонн із запланованих 210 тис. тонн вугілля для проходження опалювального сезону.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв.

За його словами, в компанії роблять все, щоб забезпечити ТЕС необхідним паливом.

«Наші шахтарі видобувають вугілля 24/7 для стабільної роботи теплоелектростанцій під час опалювального сезону. Українське вугілля – це пріоритет №1 для нас, і свідчення тому інвестиції в 7,4 млрд гривень, які за підсумками цього року ми вкладаємо в наші вугільні підприємства», – зазначив він.

Додатково, за його словами, компанія імпортує вугілля з-за кордону, щоб «в умовах обстрілів ворога бути готовими підстрахувати колег у разі необхідності».

За даними Салєєва, з кінця вересня вже доставили 625 додаткових вагонів з паливом на теплоелектростанції ДТЕК Енерго. Це понад 38 тисяч тонн вугілля для українських ТЕС взимку.

Всього ж впродовж усього опалювального сезону компанія планує імпортувати з Польщі близько 210 тисяч тонн палива.

«Разом з вугіллям власного видобутку додаткові партії імпортного палива дозволять підвищити надійність роботи теплової генерації та енергосистеми взимку, а це – світло і тепло в оселях українців. Працюємо далі», – запевнив Салєєв.

 

energo.dtek.com