Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.12.2023

ДТЕК планує у 2025 році закінчити будівництво Тилігульської ВЕС

Група ДТЕК планує завершити будівництво Тилігульської вітрової електростанції у Миколаївській області у 2025 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

“Група ДТЕК і Vestas 4 грудня підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо завершення будівництва найбільшої у Східній Європі вітрової електростанції – проєкта, який підтримують Європейська комісія та уряди України і Данії. Встановлена потужність Тилігульської ВЕС становитиме 500 МВт, загальний обсяг інвестицій в проєкт перевищать 650 млн євро”, – йдеться у повідомленні.

Меморандум з Vestas, провідним світовим виробником вітрових турбін, передбачає, що данська компанія поставить вітрові турбіни в Україну для будівництва другої черги Тилігульської ВЕС.

ДТЕК готовий розпочати будівництво другої черги ВЕС у 2 кварталі 2024 року, а закінчити будівництво в кінці 2025 року. Поступове підключення до мережі змонтованих вітротурбін очікується з кінця 2024 року.

Зазначається, що друга черга ВЕС буде складатись з 64 вітротурбін (по 6 МВт) із загальною потужністю 384 МВт. Інвестиції у другу чергу Тилігульської ВЕС складуть 450 млн євро та будуть профінансовані за рахунок коштів компанії, а також передових західних банків під державні гарантії.

Всього станція буде здатна виробляти близько 1,7 ТВт-год. електроенергії щороку – цього достатньо для забезпечення потреб 900 тис. домогосподарств.

Як повідомлялося, перша черга Тилігульської ВЕС потужністю 114 МВт була введена в роботу у травні 2023 року. Із вересня станція є учасником торгів на ринку електроенергії.

 

www.ukrinform.ua