Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.05.2021

ДТЕК завершив буріння нової високодебітної свердловини

Компанія «ДТЕК Нафтогаз» завершила буріння нової високодебітної свердловини і отримала приплив понад 460 тис. кубометрів газу на добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сайті компанії.

«ДТЕК Нафтогаз завершив буріння свердловини №79 глубиною 5450 м на Семиренківській ліцензійній ділянці і отримав приплив понад 460 тис. куб. м газу і 120 т. конденсату на добу», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що свердловина була пробурена за 136 днів, у планований строк. Використання даних 3D геомеханічного моделювання і правильно підібраного бурового розчину дозволило знизити ризики буріння та підвищити якість розкриття продуктивних пластів.

Виявити неосвоєну зону родовища, в межах якої пробурена розвідувальна свердловина, дозволив інноваційний комплекс геологорозвідувальних робіт, що включає як сучасні геологічні дослідження, так і нові технології обробки геофізичної інформації. Результати робіт допомогли деталізувати геологічну та гідродинамічну моделі родовища і підтвердити перспективи подальшого освоєння ділянки.

Як повідомляв Укрінформ, компанія «ДТЕК Нафтогаз» за 2020 рік видобула 1,84 млрд кубометр природного газу, що на 11% перевищило показник попереднього року. ДТЕК Нафтогаз завдяки впровадженню новітніх технологій з 2015 по 2020 рр. видобув додатково 1,5 млрд кубометрів газу.

ДТЕК Нафтогаз – операційна компанія, що відповідає за нафтогазовий напрямок у структурі енергетичного холдингу ДТЕК (входить в компанію SCM). До портфеля активів входять компанії «Нафтогазвидобування» і «Нафтогазрозробка», що здійснюють розвідку та видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках у Полтавській та Харківській областях.

www.ukrinform.ua