Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.02.2020

Два мільйони євро на захист карпатських лісів

Понад 2 мільйони євро із загального бюджету отримають закарпатські лісівники, які беруть участь у реалізації міжнародного проєкту «Шляхи до здорових лісів: посилення стійкості, життєздатності й адаптаційної спроможності лісів у прикордонних регіонах України та Словаччини», повідомляє Урядовий кур’єр.

Важливий для збереження і примноження лісів проєкт, охоплений Програмою транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна 2014—2020, діятиме впродовж трьох років. Має на меті посилення адаптаційної спроможності, стійкості карпатських лісових екосистем, які зазнають згубних впливів через зміни клімату.

Оскільки гірські екосистеми Українських Карпат, а також Високих Татрів у Словаччині останнім часом страждають від вітровалів, хвороб, шкідників, а також усихання деревини, на порядок денний вийшов захист лісів. Дві країни освоюватимуть чималі суми грантових коштів.

В Ужгороді відбулася конференція за участі керівництва областей України й Словаччини, а також виконавців проєкту. Підкреслювали, що він має забезпечити виконання частини положень конвенції з охорони і сталого розвитку Карпат. Ідеться про вирощування посадкового матеріалу й відтворення лісів, а також підготовку демонстраційного центру «Ліс і клімат», який інформуватиме фахівців і громадськість про вплив змін клімату на довкілля.