Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.03.2019

Експорт до Франції заморожених ягід і свіжих фруктів різко збільшився

У 2018 році Франція увійшла в трійку головних ринків збуту для українських фруктів, ягід і горіхів. Поставки української плодово-ягідної продукції в цю країну зросли за рік на 5% – до 15,7 млн USD. При цьому найбільш різко виріс український експорт до Франції в категоріях заморожених ягід і свіжих яблук.

За інформацією аналітиків EastFruit, у 2018 році поставки української замороженої суниці садової (полуниці) у Францію виросли більш ніж в півтора рази. Експорт української замороженої малини також збільшився дуже істотно за рік – відразу на 19%. Відвантаження всіх інших заморожених ягід українського виробництва до Франції виросли на 13%.

Також відзначається, що до 2018 року Україна не постачала яблука у Францію, проте в минулому році експорт свіжих десертних яблук в цю країну приніс Україні  338 тис. USD валютної виручки. Всього ж Україна експортувала до Франції 450 тонн яблука за 2018 рік.

Проте, головною статтею експорту до Франції залишалися волоські горіхи. За ним тенденції були змішаними – обсяги експорту зросли на 12,5% і досягли вражаючих 12,7 тис. тонн, проте загальна виручка від експорту горіха знизилася на 3% – до 10,9 млн USD. Основною причиною зниження виручки стало загальне падіння цін на волоський горіх на європейському ринку, а також підвищення вимог до якості продукції, що поставляється, яким велика частина українського горіха поки не відповідала.

Говорячи про перспективи на 2019 рік експерти вважають, що Україна, швидше за все, зможе знову наростити поставки продукції до Франції, вважаючи цю країну перспективним ринком збуту для горіхів, яблук і заморожених ягід.

Джерело: EastFruit