Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.03.2024

Експорт новим морським коридором невдовзі сягне 30 мільйонів

Експорт українським морським коридором, який запрацював у серпні 2023 року, вже найближчим часом сягне позначки у 30 млн тонн. Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції, повідомляє Укрінформ.

“Морський коридор працює. Скоро досягнемо 30 млн тонн, які проїхали вже після того, як росія вийшла з зернової угоди”, – сказав Шмигаль.

За його словами, мета уряду – вийти на стабільні показники рівня 2021 року в морських перевезеннях, а для цього потрібно захистити експортні шляхи через порти Одеської та Миколаївської областей.

Шмигаль наголосив, що українські порти на Дунаї – це колосальна допомога під час блокування перевезень Чорним морем.

“Зараз Дунайський портовий кластер розвивається, розглядаємо можливість контейнерних перевезень по Дунаю”, – зазначив прем’єр.

Він також нагадав, що порівняно з 2021 роком вантажообіг по Дунаю зріс на 600%.

“Наша мета – розширити експортну спроможність Дунайського кластера з 33 млн тонн у 2023 році до 35-40 млн тонн”, – підкреслив Шмигаль.

Як повідомлялося, у серпні 2023 року Україна відкрила тимчасовий коридор для виходу торговельних суден з портів Південний, Одеса та Чорноморськ. При цьому рф продовжує атакувати портову інфраструктуру України.

Україна у лютому 2024 року відправила морським коридором рекордний обсяг вантажів – 8 млн тонн, з яких 5,2 млн тонн становила аграрна продукція.

 

www.ukrinform.ua