Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.12.2023

Експортні залізничні перевезення зернових у листопаді виросли на 40%

У листопаді поточного року Укрзалізниця збільшила порівняно з жовтнем обсяги вантажних перевезень на 4% до 14 млн тонн, що на 33,8% перевищило показник листопада 2022 р та стало рекордним значенням з початку повномасштабного вторгнення рф, – повідомила прес-служба компанії.

«Кілька місяців триває позитивна динаміка, яка дозволила досягнути рекордного показника перевезень з початку повномасштабного вторгнення рф. Важливо, що збільшилися не лише внутрішні перевезення, але й експортні, а це критично важливо для країни. Робота морського коридору сприяє нарощуванню експорту зерна», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Левову частку перевезень у листопаді традиційно склали зернові вантажі, обсяг яких виріс у порівнянні з листопадом 2022 р на 13% до 3 млн тонн. Серед експортних перевезень зернові вантажі також стали лідерами з часткою 2,4 млн тонн, що перевищує показник жовтня 2023 р на 40,4%, а листопада 2022 р – на 13%.

Перевезення зернових вантажів у напрямку морських портів виросли у порівнянні з жовтнем в 1,7 раз до 1,7 млн тонн, тоді як перевезення через прикордонні переходи скоротилися на 4,2% до 0,72 млн тонн.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» створила філію «Оператор припортових станцій», до штату якої увійшли працівники дирекції по роботі з припортовими станціями регіональної філії «Одеська залізниця».

 

graintrade.com.ua