Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.08.2020

Експортно-кредитне агентство допомагатиме українським підприємствам просувати продукцію за кордон

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль ознайомився з діяльністю АТ «Турбоатом» в рамках робочої поїздки до Харківської області 13 серпня.

Під головуванням очільника Уряду відбулася нарада щодо актуальних питань розвитку вітчизняного енергетичного машинобудування, зокрема флагманів — «Турбоатома» й «Електроважмашу», та їх участі в модернізації української електроенергетики. У нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, Міністр інфраструктури Владислав Криклій, т. в. о. Міністра енергетики Ольга Буславець, народні депутати, представники Харківської ОДА та енергетичних підприємств.

Денис Шмигаль підкреслив, що питання прискорення відновлення української промисловості завжди стоїть на порядку денному Уряду.

«Ми рухаємося доволі швидко. За останній місяць ми створили Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості та призначили керівника у статусі віце-прем’єр-міністра. Наступними кроками буде вже реформування галузі загалом», — зауважив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що і нове Міністерство, і Уряд сприятимуть тому, щоб українські машинобудівні підприємства отримували нові експорті контракти.

«Ми будемо активно використовувати Експортно-кредитне агентство, яке допомагатиме підприємствам просувати свою продукцію за кордон та виходити на нові ринки. Це підсилить економіку і відповідно простимулює внутрішній попит», — зазначив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, Уряд також напрацює законодавчі пропозиції, які дадуть змогу українським виробникам отримати спрощений доступ до кредитних ресурсів.

Наостанок Денис Шмигаль подякував колективу «Турбоатом» за їхню роботу, відзначивши вагому роль підприємства у світовому виробництві.

«Вкотре переконався, що продукція українських підприємств може скласти гідну конкуренцію на світовому ринку. Для України велика перевага мати такого виробника. Тому це державне питання — підставити плече й надати необхідну підтримку», — резюмував Прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал.