Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.12.2023

ФАО прогнозує рекордний урожай зернових у світі

Світове виробництво зернових у 2023 р. оцінюється на рівні 2823 млн тонн. Це на 0,9% більше, ніж попереднього року. І  на 10,3 млн тонн вище попереднього рекордного показника, якого було досягнуто у 2021 р. Про це йдеться у звіті ФАО.

Це хороший показник, оскільки він свідчить про те, що у світі буде достатньо продовольства для задоволення попиту.

«Прогноз підвищено завдяки зростанню виробництва пшениці в Туреччині, а також кукурудзи в США. Світове виробництво рису у 2023/2024 МР також зросте на 0,8%», — йдеться у документі ФАО.

За інформацією, загальне світове споживання зернових у 2023/2024 МР прогнозується на рівні 2813 млн тонн, що також є рекордним показником. Світові запаси зернових на кінець сезону у 2024 році, як очікується, зростуть на 2,7% і досягнуть нового рекордного високого показника. Світова торгівля зерновими у 2023/2024 МР, за прогнозами, дещо скоротиться, але все одно залишиться на високому рівні.

«Цей прогноз є позитивним сигналом для світової продовольчої безпеки. Він свідчить про те, що у світі буде достатньо продовольства, щоб задовольнити потреби населення», — інформують експерти.

Однак у звіті йдеться про те, що цей прогноз може бути скоригований у майбутньому, залежно від розвитку ситуації в світі. Наприклад, якщо війна в Україні продовжиться, це може призвести до зниження виробництва та торгівлі зерном. Крім того, зміни клімату також можуть вплинути на виробництво зернових.

 

kurkul.com