Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.06.2022

Ferrexpo у січні-травні скоротила випуск окатишів на 8%

За п’ять місяців компанія виробила 4,4 млн тонн продукції

Компанія Ferrexpo за підсумками січня-травня 2022 року скоротила виробництво окатишів на 8% у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року – до 4,4 млн тонн. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Починаючи з березня по травень на складах компанії накопичилося близько 400 тис. тонн окатишів через логістичні обмеження. Ferrexpo має намір скоротити запаси, як тільки послабляться обмеження перевезень.

Наголошується, що після початку вторгнення РФ на територію України компанія досягла рекордного рівня продажів продукції на ринок Європи. Крім того, проблеми з поставками сировини для запланованого виробництва окатишів відсутні. Проте внаслідок пошкодження інфраструктури помітно збільшились запаси готової продукції на складах.

Компанія має намір найближчим часом зменшити виробничі потужності, щоб розподілити складські запаси. У цей час планується знайти альтернативні маршрути відвантаження продукції або дочекатися деблокади портів.

«Вторгнення Росії в Україну створило мінливу та непередбачувану ситуацію. Завдяки нашим операторам та маркетинговій команді виробництво за перші п’ять місяців скоротилося лише трохи. Сьогодні ми знижуємо наш короткостроковий графік і збільшимо його, щойно вирішаться логістичні обмеження», – наголосив Джім Норт, гендиректор Ferrexpo.

Як повідомляв GMK Center, за підсумками першого кварталу 2022 року Ferrexpo зберегла виробництво окатишів на рівні аналогічного періоду минулого року – 2,6 млн тонн. За той самий період продажі компанії становили 2,6 млн тонн.

Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами України. Виробляє та експортує високоякісні залізорудні окатиші для виробництва сталі. Група – найбільший виробник та експортер окатишів на пострадянському просторі.

Як повідомляв GMK Center, Ferrexpo у 2021 році зберегла випуск товарних окатишів на рівні 2020 року – 11,2 млн тонн.

 

gmk.center