Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.09.2022

Філософія «купуй українське» допоможе українському бізнесу вижити – Шмигаль

В Україні може закріпитися філософія та ідея купувати українські товари для того, щоб вижив бізнес в умовах війни.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час щорічної конференції “Ялтинська європейська стратегія”.

“Купувати українське, підтримувати один одного – сьогодні це момент, який допоможе українському бізнесу виживати, це не може бути програмою, але це може бути нашою філософією, нашою ідеєю – підтримати українських виробників – від малих до великих для того, щоб вони сьогодні витримали і вижили в цій війні”, – сказав Шмигаль.

Шмигаль наголосив, що для пермоги України у війні необхідно зробити ще дуже багато і структура економіки після цієї війни буде змінюватись.

“Велика кількість значних підприємств зруйновані на сході України. При 7 мільйонах внутрішньо переміщених осіб і п’яти мільйонах біженців в Європі нам необхідно швидко створити велику кількість робочих місць. Це можливо лише у малому та середньому бізнесі – у цьому напрямку ми будемо рухатись, ми державою створюємо для цього всі необхідні умови”, – сказав Шмигаль.

Крім того, Глава уряду наголосив, що Україна продовжує реформи розпочаті до війни, зокрема цифровізацію, зменшення ролі держави в економіці, інвестиції в людський капітал, реформування військово-промислового комплексу.

“Пріоритетні проєкти для нашої економіки, для уряду – маємо декілька десятків. Ключові – це підтримка аграрної галузі, підтримка військово-промислового комплексу, велику увагу приділяємо розвитку енергетики, особливо зеленої енергетики… цифровізації, розвитку ІТ інфраструктури, підтримка малого та середнього бізнесу”, – зауважив Шмигаль.

Ялтинська європейська стратегія (YES) – міжнародна щорічна конференція українських і закордонних політиків та підприємців, заснована у 2004 році. Метою конференції є зустрічі політичних лідерів і бізнесменів для сприяння розвитку України та підтримки її євроінтеграційних прагнень.

 

www.ukrinform.ua