Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.08.2021

Fitch підтвердив рейтинги українських держбанків на рівні “B” і поліпшив їх прогноз до позитивного

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз державних ПриватБанку, Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку зі “стабільного” на “позитивний” і підтвердило на рівні “B” їх довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валюті.

Як зазначено в повідомленні агентства в понеділок, Fitch також підтвердив рейтинг дефолту емітента ПроКредит Банку на рівні “B+” і поліпшив його прогноз зі “стабільного” на “позитивний”.

Згідно з повідомленням, ця оцінка також враховує 100% -ву державну власність банків (95% для Укргазбанку), системне значення (більше для ПриватБанку і Ощадбанку, враховуючи їх 32% і 18% ринкових часток у депозитах фізосіб відповідно до кінця першого півріччя).

Також ураховується рекордна підтримка капіталу, надана Ощадбанку і Укрексімбанку та підтримка акціонерного капіталу ПриватБанку після націоналізації.

Fitch зазначив, що приналежність ПриватБанку державі не має стратегічного значення і можлива його приватизація не призведе до послаблення стимулу для уряду надавати йому підтримку за рахунок високої системної значущості фінустанови.

Аналітики також зазначають, що можливості влади надавати підтримку, особливо в іноземній валюті, обмежені, про що свідчить рівень суверенного рейтингу країни (B).

 

ua.interfax.com.ua