Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.04.2021

ФОПи зможуть платити податки і подавати звіти через «Дію»

Міністерство цифрової трансформації оголосило про нові можливості мобільного додатку «Дія», тепер з його допомогою підприємці зможуть здавати звітність і сплачувати податки.

Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

У «Дії» можна буде:

  • задекларувати доходи;
  • сплатити податки і збори ФОП (єдиний податок та ЄСВ);
  • отримати довідку про доходи і сплачені податки;
  • переглянути дані про стан розрахунків з бюджетом.

Перші послуги, пов’язані з податками, будуть доступні для ФОП 1-3 груп без найманих працівників на спрощеній системі оподаткування.

Запустити такі послуги планують після у кінці квітня цього року.

У відомстві також обіцяють максимально автоматизувати заповнення декларації.

Для прикладу, бланк декларації про доходи та податки для ФОП – це форма на кількох аркушах з безліччю полів.

У відомстві обіцяють, що під час заповнення декларації «Дія» майже всі поля за користувача заповнить система, потрібно буде відповісти лише на 4 питання.

Через «Дія» українці також отримуватимуть оповіщення про терміни сплати, податкові зобов’язання або борги.

Послуга розроблена Міністерством цифрової трансформації України спільно з Державною податковою службою за підтримки програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Innovabridge.

Плани Мінцифри

У Мінцифри анонсував великий антикорупційний проєкт з Державною податковою службою, який запустять вже восени, — електронний акциз та електронна марка. Це суттєво спростить процес замовлення, обліку та сплати марок для виробників та експортерів. Що важливо, кожен українець зможе перевірити справжність акцизної марки онлайн та миттєво повідомити про порушення. У рамках першого пілоту — алкогольна продукція.

Цей проєкт сприятиме подоланню корупції завдяки мінімізації впливу людського фактору. Крім того, дозволить посилити контроль за обігом підакцизних товарів на державному рівні та створити дієвий механізм боротьби з фальсифікованими чи незаконно ввезеними на територію України підакцизними товарами. Також вдасться поліпшити координацію та взаємодію роботи державних і громадських організацій з контролю за обігом маркованих підакцизних товарів на основі обміну інформацією та спростити документообіг.

Проєкт е-Акциз Мінцифра реалізує разом з Податковою за підтримки USAID Ukraine/UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Головне фото: thedigital.gov.ua.