Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.10.2015

Форум «Україна і світ. Новий діалог» – держава підтримає експортерів

Держава готова надати реальну підтримку українським експортерам. Про це йшлося 20 і 21 жовтня 2 015 в Одесі на II Международном економічному форумі «Україна і світ. Новий діалог».

Необхідність державної підтримки експорту стала однією з ключових тем форуму. Так, посол з особливих доручень Управління економічного співробітництва Міністерства закордонних справ України Олександр Данилейко, відзначив важливість дипломатичної та інформаційної підтримки експортерів. за його словами, на сьогодні таке сприяння бізнесу здійснюється в рамках роботи Ради Експортерів та інвесторів при МЗС Украіни. Оперативне інформування вітчизняних компаній про нові можливості ведення бізнесу за кордоном, диппідтримка, вирішення конкретних проблем українського бізнесу – всім цим в даний час займаються українські дипломати в форматі роботи Ради експортерів.

Законопроект щодо створення експортно-кредитного агентства (ЕКА) закінчує сьогодні розробляти Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Про це повідомила на Форумі «Україна і світ. Новий діалог» заступник начальника управління розвитку експорту міністерства Марина Сидоренко. За її словами, робота такого агентства спільно з «Укрексімбанком» дасть можливість отримувати українським експортерам гарантії і страхування експортних операцій. Крім того, для сприяння експортерам, Мінекономрозвитку планує відкрити 7 торгових представництв України за кордоном вже цього року(у Брюсселі, Китаї, США, Німеччини, Франції, Женеві і на Середньому Сході) і ще 13 – у наступному.

Про готовність фінансово підтримати експортерів заявив представник генерального партнера Форуму «Україна і світ. Новий діалог »- головний радник голови правління АТ« Укрексімбанк »Борис Соболєв. За його словами, державний Укрексімбанк готовий активно допомагати як з торговим фінансуванням, там і з кредитуванням. Зокрема, як повідомив Максим Марущак, заступник начальника управління корпоративного бізнесу АТ «Укрексімбанк», для забезпечення ефективної зовнішньоекономічної діяльності українських експортерів банк сьогодні пропонує послуги торговельного фінансування з використанням різноманітного інструментарію: документарних експортних / імпортних акредитивів, документарне інкасо, всіх видів банківських гарантій, а також складних продуктів фінансування експортних та імпортних контрактів, що структуруються індивідуально, залежно від умов кожного окремого контракту.

Своє сприяння в кредитування експорту та обслуговування експортних операцій запропонував також учасникам форуму представник фінансового партнера заходу – заступник голови правління Universal Bank Роман Гороховскіх.Індівідуальние консультації з питань зовнішньоекономічних операцій та спеціальні умови купівлі-продажу валюти – це ті переваги, які отримує експортери-клієнти Universal Bank.

Юридичний партнер форуму, керуючий партнер Юридичної фірми «Лавринович і партнери» Максим Лавринович описав конкретні проблеми ведення зовнішньоторговельного бізнесу, що лежать у правовій площині. Це і необхідність гармонізації українського та європейського законодавства, і нормативне закріплення механізмів підтримки експортерів (зокрема, надання державою гарантій за кредитами експортерам), і актуальність реформування процедурних аспектів здійснення бізнесу.

Досвідом ефективного застосування практичних інструментів у зовнішньоекономічній діяльності, включаючи оподаткування в міжнародній торгівлі, фінансову звітність, юридичні аспекти ведення експорту, поділилися експерти PricewaterhouseCoopers, ICF Legal Service, «Моор Стівенс Юкрейн Лімітед» та інші.

ДОВІДКА

Міжнародний економічний форум – одне з ключових заходів у сфері зовнішньої торгівлі в Україні, який щорічно об'єднує представників влади, вітчизняний та іноземний бізнес для обговорення перспектив розвитку української зовнішньої торгівлі, регуляторної політики щодо активізації зовнішньої економічної діяльності. У 2015 році участь у форумі брали понад 100 учасників з України та країн причорноморського басейну (Болгарії, Грузії, Молдови, Румунії, Туреччини та інших країн). Організаційну підтримку заходу надають МЗС України, Мінекономрозвитку, Одеська ОДА. Генеральний партнер – АТ «Укрексімбанк», фінансовим партнером виступає Universal Bank, юридичним партнером – Адвокатське об'єднання «Лавринович і Партнери».

Генеральний новинний партнер – інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна», генеральним медіа-партнером – Ділова газета БІЗНЕС «Бухгалтерія», офіційний друкований партнер – Ділова газета «Україна Бізнес Ревю», діловий інформаційно-новинний портал «Дело.ua», інформаційний портал «DSNEWS.UA», діловий тижневик «Деловая Столица» та інформаційне агентство«Українські Новини».