Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.11.2023

Французький бізнес зацікавлений інвестиціями в будівництво, енергетику, логістику, виробництво ліків та фінансовий сектор, – Юлія Свириденко

Україна та Франція планують посилити економічне партнерство шляхом залучення французького бізнесу до реконструкції та відновлення нашої країни. Інвестори із Франції планують збільшити приватні інвестиції в ключові галузі промисловості, а Україна, в свою чергу, буде сприяти співпраці компаній обох країн та розширювати підтримку малого та середнього бізнесу. Про це йшла розмова під час зустрічі Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко з представниками французької асоціації підприємств MEDEF International.

«Навіть попри те, що війна ще не закінчилась, українська економіка відновила зростання. В цьому році ми очікуємо зростання ВВП до 5%, а наступного року – ще на 5%. Ми впевнені, що основною рушійною силою відновлення країни стане приватний сектор. Наразі ми співпрацюємо з Європейським Союзом над значним планом відновлення України загальною вартістю 50 мільярдів євро, який буде містити положення щодо підтримки приватного бізнесу та забезпечення гарантій для інвесторів на 8 млрд євро.

В першу чергу це стосуватиметься пріоритетних галузей, таких як енергетика, транспорт і логістика, АПК, критичні матеріали, цифрові технології, переробна промисловість, зелена металургія і оборонно-промисловий комплекс. Ми запрошуємо французький бізнес до участі у відбудові України. Зараз приватні інвестори мають унікальний шанс закласти основу для запуску свого бізнесу ще до того, як країна здобуде перемогу у війні, що триває», – наголосила Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що український Уряд сформулював низку заходів, які сприятимуть переходу від експорту сировини до її переробки. Ключовим елементом цієї стратегії є надання фінансових та інвестиційних стимулів для залучення капіталу.

«Ми готові використовувати та адаптувати найкращі практики французьких компаній та їхній досвід у різних галузях. Вже зараз ми відчуваємо конкретну зацікавленість з боку французького бізнесу в таких галузях, як будівництво, енергетика, логістика, виробництво ліків та фінансовий сектор. На сьогодні вже створені всі умови для виходу французького бізнесу на українських ринок – передусім завдяки тому, що національне Експортно-кредитне агенство Франції Bpifrance почало страхувати воєнні ризики.

Для нас важливі прямі інвестиції французького бізнесу для відновлення та поглиблення співпраці між українським та французькими компаніями, зокрема, через локалізацію. Адже це нові виробничі потужності, робочі місці та податки тут – в Україні», – продовжила Юлія Свириденко.

За її словами, у деяких сферах співпраця приватного бізнесу двох країн вже приносить свої плоди. Особливо це стосується оборонно-промислового комплексу. Франція не лише постачає в Україну озброєння, але й зацікавлена у тому, аби їхню технологічну продукцію можна було виробляти на українських підприємствах.

 

me.gov.ua