Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.05.2021

G7 готує угоду про оподаткування найбільших світових компаній – Financial Times

Країни Великої сімки (G7) близькі до укладення угоди з оподаткування транснаціональних корпорацій.

Про це пише газета Financial Times.

Угода G7 може бути укладена вже в п’ятницю, 28 травня. В останні дні перемовникам вдалося досягти прогресу з цього питання.

Як пише видання, домовленість країн Великої сімки стане важливим фактором і передумовою для укладення угоди на офіційних переговорах Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в Парижі.

Як пише видання, угода призведе до найбільшого за останнє століття струсу в області міжнародного корпоративного оподаткування, серйозно обмеживши здатність компаній переводити прибуток в юрисдикції з низькими податками та забезпечивши, щоб американські цифрові гіганти платили більше податків в країнах, де вони заробляють.

Формально G7 не має ролі в процесі розробки системи оподаткування, але США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія та Канада являють собою потужний блок в різних інших організаціях. Група проведе онлайн-зустріч міністрів фінансів у п’ятницю та особисту зустріч 4 і 5 червня в Лондоні. На цих переговорах можуть бути узгоджені основні елементи угоди.

Якщо угода буде узгоджена міністрами фінансів, лідери G7 могли б офіційно підписати її на саміті в британському графстві Корнуоллі, який пройде 11-13 червня.

Джерела FT прогнозують, що міжнародна угода на рівні ОЕСР може бути укладена до жовтня.

https://www.unian.ua