Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.09.2023

Герман Галущенко: потенціал вітрової генерації України – 140 ГВт

Міжнародні компанії зацікавлені в інвестиціях у розвиток вітрової генерації в Україні, потенціал якої оцінюється в 140 ГВт. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Українського радіо.

Очільник Міненерго наголосив, що внаслідок російської військової агресії Україна втратила близько 80% вітрогенерації.

«Більшість вітрових станцій розташовані на півдні країни, де є для цього відповідні кліматичні умови – передусім необхідна швидкість вітру. На жаль, сьогодні ця частина території тимчасово окупована, і практично вся вітрова генерація відповідно втрачена», – пояснив він.

Водночас навіть в умовах війни цей напрямок відновлюваної енергетики продовжує розвиватися.

«Зокрема, цього року ми запустили вітрову станцію у Миколаївській області і додали в систему 114 МВт», – зазначив міністр.

Герман Галущенко наголосив, що найбільший потенціал розвитку вітрогенерації мають шельфи Чорного і Азовського морів, які на сьогодні, на жаль, не можуть освоюватись з огляду на умови воєнного часу.

«Але ми вже маємо величезну кількість зацікавлених компаній зі всього світу, які прийдуть саме у вітрову генерацію України після нашої перемоги. Ми підтримуємо постійні комунікації з нашими партнерами, які із задоволенням готові приходити в Україну, у вітрову генерацію, потенціал якої ми оцінюємо близько в 140 ГВт електроенергії»,  – зазначив міністр.

 

www.mev.gov.ua